72 hodin 2017

     Tak jako v minulých letech, i letos jsme se zúčastnili akce pořádané Českou radou dětí a mládeže – 72 hodin. Tentokrát jsme pracovali pouze jeden den, a tak jsme pokračovali v úklidu kolem klubovny. Hlavní náplní bylo stěhování a natírání.
     Letošní heslo  „Pomáhám, protože chci“  nás nasměrovalo k úklidu v okolí klubovny, hlavním cílem bylo tentokrát stěhování a úprava UNIMO buňky aby mohla sloužit jako přehledný sklad.

     Sešli jsme se podle plánu kolem deváté. Na nástupu jsme si pověděli, jaký je náš plán a pak se pustili do práce. Nakonec nás bylo více, než jsme plánovali, byli v sestavě – devět dětí, čtyři dospělí.
     Pracovali jsme (někdo více, někdo méně, jak už to tak bývá) do půl dvanácté, kdy jsme si udělali malou svačinu.
     Do druhé odpolední se nám podařilo umístit skříňky do maskáčové buňky a mohli jsme do nich přemístit část materiálu. Do maskáčovky jsme uložili i laťkové dřevěné kostky a udělali pořádek v uskladněných pomůckách. Vylepšili jsme nátěr na obou branách.
     Potom jsme se pustili do příprav k opékání. Ještě před akcí jsme si rozdali trička, náramky a „tetovačky“ a udělali skupinovou fotku. Zapálili oheň a pustili se do opékání.
     Těsně před třetí jsme začali s úklidem. Vymyli jsme poslední štětce, vysáli jsme a uklidili nářadí. Musím říct, že to byla úspěšná brigáda, děkuji všem, kteří přiložili ruku k dílu.
     

společně

© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.