Výprava do ZOO

     V posledních letech tradiční „jarní“ výprava se i díky hostům rozrostla do neobvykle početné účasti. Nakonec bylo šestnáct dětí a čtyři dospělí.
     Cílem bylo projít ZOO a nakonec vystoupat na nedaleký vrchol haldy Ema. A podařilo se…

 
V klubovně se sešla jedna skupina účastníků. Rozdali jsme si podložky, sbalili buzoly (to pro úkoly na Emě), trochu se prohřáli a vyzazili na autobus č. »59«. Tramvaj č. »1« a trolejbusč. »104« nás v deset převezly ke vstupu.
Tady na nás už čekala skupina druhá. I těm jsme předali podložky s popisem cesty a s úkoly, které je třeba splnit.
     Procházeli jsme zahradou, poznali sochy slovanských bohů, prohlíželi si zvířata a plnili úkoly.
     U Safari jsme posvačili, a zhodnotili první část plnění úkolů.
     Dále jsme pokračovali kolem pavilónu Evoluce k žirafám, antilopám a ptáků z Afriky. Kolem slonů jsme přišli k soše tří opic a pak zamíříli k medvědům. Tady jsme si prohlédli vydry. V pavilónu Čikvitán je místo, kde se dá pěkně ohřát. Medvědi mají ordinován v zimě spánek. Tak jsme pokračovali ke dvěma keškám - u medvědů a u orlů.
     Průchud ZOO jsme zakončili u občerstvení u jelenů. Udělali jsme si skupinovou fotku a vyrazili na Emu.
     Na vrcholu Emy foukalo jako šílené. Měli jsme co dělat, aby nás neodfouklo. Při plnění pozorovacího úkolu jsme se museli držet při zemi. Potom jsme se společně vyfotili a opět jsme se rozdělili na dvě skupiny. Automobilisti se vrátili k ZOO, ostatní pokačovali na tramvaj do centra. No a pak už jsme „jen“ cestovali. Jednotlivci postupně odpadali, a až do Staré Bělé dojeli jen Patrik s Milachem. Pravda přijeli jsme o půl hodiny později, než bylo plánováno…

byla to pěkná výprava


     

společně

© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.