Memoriál Lubomíra Blažka 2021

     Čínský virus je stále mezi námi, i přesto jsme, s ohledem na uvolnění, uspořádali střeleckou soutěž ve střelbě z plynových pušek, kterou jsme začali organizovat na počest dlouholetého předsedy organizace.

 

     Letos jsme v pátek pouze zkrálili trávu na potřebných místech a se stavěním přístřešků a další přípravou jsme začali v sobotu. Počasí mám kolem osmé poslalo pozdrav, naštěstí byl déšť pouze jemný, takže jsme přípravy dokončili téměř na čas. Soutěžními zbraněmi jsou plynovky TAU-200 s otevřenými mířidly, což je, jak zjišťujeme rarita, protože všude jinde se již používají dioptry. Střílíme se do terčových polí s pěti soutěžními terči o rozměru 4,55 cm
     I tato naše soutěž je určena pro rekreační střelce, takže se soutěže může účastnit každý, kdo chce s ostatními poměřit své střelecké schopnosti.
     Neobvyklé terčové pole znamená pro střelce nezvyklý úkol, změnit při každém výstřelu pozici. Zvláště méně zkušeným střelcům to přináší nemalé potíže.
     Po celou dobu soutěže svítilo slunce a teploty se blížily třicítce. Občas se zvedl vítr a tak střelci čekali na jeho uklidnění. Všichni soutěžící si zaslouží ocenění jak se s výzvou překonat všechny nástrahy vyrovnali, a hlavně, že si v této ‚virulentní‘ době našli čas a soutěže se zúčastnili. Nutno přiznat, že s ohledem na situaci byla propagace tohoto ročníku omezené pouze na nejjednodušší způsoby.
     Výsledky letošního ročníku si můžete prohlédnout  »zde« .

prezence 
střelba 
zbraně

© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.