72 hodin 2019

     I tentokrát jsme se zúčastnili, poosmé, akce pořádané Českou radou dětí a mládeže – 72 hodin.
     Pracovali jsme jeden den. Hlavním cílem byla obnova nátěru UNIMO buňky, která slouží jako skladový prostor. Protože mám stále v živé paměti první nátěr, bylo jasné, že máme co dělat. Část účastníků se totiž věnovala zpracování větví z kácení stromů, které tvořily docela objemnou hromadu…

     Sešli jsme se kolem deváté. Přesně podle přihlášených, takže nás bylo dvanáct – deset dětí a dva dospělí.
     Začali jsme tím, že jsme se pustili do očištění zbytků nátěru. Kartáče svištěly a brzy jsme mohli začít s obnovou nátěru novými barvami.
     Mezitím už se Oko vrátil se štěpkovačem a druhá (menší) skupina se pustila do drcení větví a odvážení drtě na určené místo. U štěpkovače se střídali, takže jim šla práce pěkně od ruky.
     Většina účastníků se dokázala věnovat práci ve stálém nasazení, takže když jsme si kolem jedné dali přestávku na svačinu, měli jsme už velkou část práce za sebou. Čas však neúprosně běžel a po dalších dvou hodinách práce nezbylo než začít s úklidem, abychom stihli ještě plánované opékaní. Už teď bylo jasné, že původně plánovaný konec se poněkud oddálí.
     Po úklidu jsme si oblékli připravená trička, a společně se vyfotili. Potom jsme se přesunuli k ohništi, kde už byl připraven základ ohně, a začali opékat. I tentokrát to byla úspěšná brigáda, i když se nám nepodařilo splnit vše na sto procent – řekněme, že máme hotovo na sedm osmin. Děkuji všem, kteří přiložili ruku k dílu.
     

společně


© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.