Podzimní výšlap 2021

     Podzimní turistický výšlap se podařilo uskutečnit po loňské přestávce. I když „odhodlaných“ se hlásilo v minulých dnech více, na začárek výpravy jsme dorazili jenom čtyři…
     Ráno ještě chvílemi zalévalo Hrabůvku slunce, nakonec zvítězily mraky, a když jsme přijížděli do Starých Hamrů, měl řidič puštěné stěrače. Bylo to však jen takové lehké mžení. Navíc bylo vskutku teplo, takže dá se říci, že počasí bylo ucházející.

 

     První část cesty vedla po silnici pod k odbočce na Grúň. Tady už začínala cesta stoupat a stoupala až k parkovišti u Charbuláku. Už během stoupání jsme pochopili, že slunce si dnes neužijeme, vyšší partie byly zahalené v mracích.
 
     Začátek cesty, která obvykle nabízí pohledy do níže položeného okolí, jsme prošli, abychom se zastavili u Švarné Hanky na oběd. Bylo otevřené pouze okénko, každý si objednal podle chuti, pojedli jsme a pokračovali dále.
 
     Ulovili jsme dvě kešky, kolem kterých jsem v minulosti už několikrát prošel, ale neměl možnost se zapsat. Poslední část cesty jsme už klesali směrem k Visalajím. Časový průběh napovídal, že budeme mít před odjezdem dost času na další občerstvení.
 
     Vše jsme bez potíží stihli a v určený čas jsme se vezli autobusem do Frýdku. Následovala specialita – přechod Frýdek - Místek, abychom nastoupili do linky, která nás dovezla do Ostravy.
 
     Byl to dobrý výšlap, s odolnými příště AHOJ
 

trasa

© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.