Memoriál Lubomíra Blažka 2022

     Letošní rok byla epidemie vytlačena z centra pozornosti a nám při pořádání dalšího ročníku soutěže, nestály v cestě žádné překážky. Tentokrát jsme prováděli přípravu až v sobotu ráno. V pátek totiž docela vydatně pršelo. V sobotu bylo od rána pěkně, takže jsme přípravu zvládli bez komplikací a už jsme jen čekali na první soutěžící.

 

     I tato naše soutěž je určena pro rekreační střelce, takže se soutěže může účastnit každý, kdo chce s ostatními poměřit své střelecké schopnosti. Neobvyklé terčové pole znamená pro střelce nezvyklý úkol, změnit při každém výstřelu pozici. Zvláště méně zkušeným střelcům to přináší nemalé potíže. Soutěžními zbraněmi jsou plynovky TAU-200 s otevřenými mířidly, dnes už je to rarita, protože všude jinde se již používají dioptry.
     Celou dobu soutěže se nad Starou Bělou proháněly mraky, takže chvíli svítilo slunce a chvíli bylo zamračeno. Teploty se podle toho pohybovaly mezi patnácti a osmadaceti stupni. Tu a tam přišly poryvy větru, takže střelci museli chvíli počkat na jeho uklidnění. Před závěrem to vypadalo, že sprchne, ale naštěstí se tak nestalo, a tak jsme bez potíží balili suché věci. Všichni soutěžící si zaslouží ocenění jak se s výzvou překonat všechny nástrahy vyrovnali, a že si našli čas a soutěže se zúčastnili.
     Letos se podařilo vítězi po třech letech zlepšit výkon, takže od tohoto roku je třeba překonat 58 bodů. Přehled výsledků si můžete prohlédnout  »zde« .

pořadí I 
pořadí 2-3-4
přehled nejúspěšnějších ve všech kategoriích

© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.