72 hodin 2022

     I letos jsme se zúčastnili jedenáctého ročníku, akce pořádané Českou radou dětí a mládeže – 72 hodin.
      Pracovali jsme v sobotu. Hlavním cílem byl nový nátěr buňky. A i když nás bylo letos méně, podařilo se nám náš plán splnit…

     Začali jsme se scházet kolem deváté, krátce po deváté přišel i Milach s klíči. Přihlášené dětí byly čtyři, k tomu tři starší… Na začátku jsme si vysvětlili dnešní cíl a pustili se do práce. Na začátku bylo třeba povrch buňky očistit, nové stěny smetákem, původní stěny železným kartáčem.
     Chvíli to trvalo, ale po nějaké době jsme se mohli pustit do nátěru. Nové stěny se mohly natírat přímo barvami „fleků“, původná stěny jsme se rozhodli nejprve kompletně natřít béžovou a teprve na ni přidat barvy maskáčového nátěru.
     Když jsme měli první fázi hotovou, pustili jsme se do oběda – fazolový guláš s uzeným masem, bylo to moc dobré… Oběd jsme zakočili zákuskem, koláčky makovými, tvarohovými a lístkovými.
     Druhou fázi jsme také zvládli a potom už nastal čas úklidu a přípravy ohně pro opékání špekáčků. Kája ml. pomocí křesadla zapálila a s druho Kájou rozdělala a pak jsme se pustili do opékání, špekáčků, chleba i jablek.
     Chvíli jsme zpívali s kytarou, potom už bez doprovodu, protože déšť už byl dost vydatný. Nakonec jsme bouchali s kaštany (ano i propálené oblečení bylo – už doufám všichni ví, proč je to na jiných akcích zakazováno)
     Déšť neustával a tak jsme se přesunuli do klubovny, kde jsme hráli Jumanji, Goblet a nakonec Bang! Před jedenáctou jsme si připravili postýlky a ulehli ke spánku.
     

společně


© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.