Podzimní výšlap 2022

     I letos jsme uspořádali ‚Podzimní turistický výšlap‘. Počasí nám připravilo překvapení, takže jsme zažili nejen mrazivý den, ale ještě jsme procházeli zasněženými cestami.…
     Letos už „odhodlaných“ moc nebylo, a tak na začátek výpravy jsme dorazili čtyři… (vlastně pět)

 

     Už ráno při cestě na nádraží bylo jasné, že nás čeká mrazivý den. Před nádražím se nikdo z dalších možných účastníků neobjevil, a tak jsme využili ‚únikovou možnost‘ »mototramping«.
 
     Před tabulí s mapou jsme si ukázali, jaký je dnešní plán a začali jsme stoupat. Kousek za sedlem, kudy se budeme vracet, jsme vystoupali několik desítek metrů k první kešce, ale nebyli jsme úspěšní. Mezi padajícími vločkami jsme došli k chatě Ostrý.
 
     Na chatě jsme se občerstvili, odpočinuli si, a když jsme vyšli ven, vítala nás modrá obloha a slunce. S odhodláním jsme vyrazili k vrcholu. Na vrcholu jsme bez potíží našli zdejší kešku, zapsali jsme se, udělali společnou fotku a pak pokračovali na sever…
 
     Klesli jsme na modrou značku a přes sedlo jsme se brzy dostali k Velkému Kozinci. Poblíž vrcholu byl „Kozí bar“ a nedaleko od něj i další keška, kterou jsme nalezli. Posvačili jsme nad chatou ‚Na Kozinci‘ a potom už pomalu klesali přes sedlo ‚Pod Ostrým‘, a pak klesali až k parkovišti k našemu vozidlu.
 
     byl to dobrý, byť náročný, výšlap – s odolnými příště AHOJ
 

trasa
okružní cesta přes Ostrý a Kozinec, 12,97km, vystoupali i sestoupili jsme ±800 m

© 2015 AVZO Stará Bělá p.s.